Wydawnictwo
Kliknij, aby przejść do Wydawnictwa

Polska kuchnia koszerna

Rebeka Wolff

Armoryka, 2016
Stron: 152
Dział:
ISBN: 9788380641341
 
 
 

 

Rebeka Wolff

Armoryka, 2016

Dział:

Stron: 152

ISBN: 9788380641341

Rebeka Wolff - Polska kuchnia koszerna, żydowskie gospodarstwo domowe, potrawy, przetwory, przepisy kulinarne. W książce znajdziemy wiele cennych informacji i porad w rozdziałach:

O urządzeniu koszernego gospodarstwa.

O urządzeniach i przygotowaniach na sobotę i na święta.

O urządzeniach i przygotowaniach na święta wielkanocne (Pessach).

O koszerowaniu mięsa i drobiu.

O obchodzeniu się z wszelkim mięsem, drobiem przed gotowaniem, smażeniem i pieczeniem.

O obchodzeniu się z wszelkimi jarzynami przed gotowaniem.

O obchodzeniu się z wszelkimi owocami, krupami i grzybami przed gotowaniem i smażeniem.

O obchodzeniu się z rybą przed gotowaniem, pieczeniem i smażeniem.

O gotowaniu wszelkiego mięsiwa i drobiu, używanego do rosołów.

Książka zawiera również przepisy na: Potrawy z mięsa i drobiu. Potrawy z jarzyn i ziemniaków. Potrawy z owoców, grzybów, kasz, mąki i jaj. Pasztety. Desery, ciasta, torty, ciasteczka. Potrawy z ryb. Kompoty i sałaty. Galarety, kremy, soki. Smażenie i marynowanie owoców. Sosy. Napoje. I wiele, wiele innych przepisów na smaczne potrawy. Największy łasuch znajdzie tu coś dla swojego podniebienia.